Home » Local » O nouă grădiniță în municipiul Vaslui. Municipalitatea a recepționat investiția

O nouă grădiniță în municipiul Vaslui. Municipalitatea a recepționat investiția

Proiectul „Extinderea Infrastructurii pentru Educaţie Preşcolară din municipiul Vaslui-construirea şi dotarea unei grădiniţe pentru copii în municipiul Vaslui-str.Ştefan cel Mare” a fost finalizat. Noua construcţie va fi destinată funcţionării Grădiniţei cu program prelungit nr.13 Vaslui, ceea ce conduce la necesitatea atestării apartenenţei la domeniul public al municipiului Vaslui a imobilului cu destinaţia de grădiniţă.

„Ca primă etapă a procedurii de atestare a domeniului public se impune declararea bunurilor rezultate în urma realizării investiţiei ca fiind de uz şi interes public local al municipiului Vaslui”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Pentru reglementarea patrimoniului public şi asigurarea unei evidenţe exacte şi complete a situaţiei juridice a bunurilor ce aparţin domeniului public, este necesar ca bunurile rezultate în urma realizării investiţiei să fie declarate ca bunuri de uz şi interes public local, urmând ca ulterior, să fie emisă o hotărâre de atestare a inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului Vaslui.

Proiectul privind construcția grădiniței a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4.

Primăria Vaslui a depus la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în cadrul POR 2014-2020, șapte proiecte pe Axa Prioritară 4.

Pe lângă grădiniță, se mai finanțează un proiect pentru construcția de case sociale în suburbia Rediu, construirea unei creșe, extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători, reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ preuniversitar – Liceul ”Ion Mincu”.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: