Home » Local » Razie de amploare a polițiștilor vasluieni! Au fost controlate vehicule, societăți comerciale, cluburi și agenți de pază

Razie de amploare a polițiștilor vasluieni! Au fost controlate vehicule, societăți comerciale, cluburi și agenți de pază

Peste 85 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui sprijiniți de jandarmi, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au acționat în data de 10 septembrie 2022, pe raza județului Vaslui, pentru prevenirea săvârșirii faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor participanților la trafic care încalcă prevederile legale în vigoare.

În noaptea de 10 / 11 septembrie 2022, intervalul orar 18.00 – 02.00, peste 85 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, protecția animalelor și acțiuni speciale, cu sprijinul jandarmilor, au desfășurat pe raza județului Vaslui, o acțiune cu efective mărite.

S-a urmărit asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea faptelor cu violenţă în mediul rural, verificarea respectării prevederilor legale referitoare la paza bunurilor, protecția persoanelor, prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţă, de și din auto, de animale și de material lemnos, respectiv pe linia prevenirii prevenirii producerii accidentelor rutiere.

Activitatea polițienească a vizat prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.

Prin desfășurarea acțiunii, s-a urmărit creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a polițiștilor, în vederea prevenirii activităţii infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, în zonele cu risc criminogen ridicat.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate peste 580 de persoane si controlate peste 325 de vehicule și mopede. Au fost verificate 15 societăți comerciale, 5 cluburi/discoteci și peste 20 de agenți de pază.

De asemenea, polițiștii au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 68. 500 de lei. Dintre acestea, 104 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. 195 din 2002 (privind circulația pe drumurile publice), 7 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de Legea 61 din 1991 (R) privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 14 pentru încălcări ale Legii 333 din 2003 (R) privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția animalelor și 5 pentru abateri prevăzute de alte acte normative. Ca măsură complementară, au fost reținute 20 de permise de conducere.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile cu risc ridicat criminogen.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*