Home » Administratie » Să vină banii! Programul ”Anghel Saligny” a readus optimismul în rândul edililor vasluieni

Să vină banii! Programul ”Anghel Saligny” a readus optimismul în rândul edililor vasluieni

Aprobare investițiilor prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny” a ridicat moralul primarilor din județul Vaslui. Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu, a spus că acest program este ca un „aer proaspăt” pentru comunitățile locale, care se pregătesc pentru implementarea acestor investiții.

„Noi avem finanțate două proiecte: unul pe infrastructura rutieră și unul pe apă și canal. Proiectul pe drumuri are o valoare de 17 milioane de lei, iar proiectul pe apă și canal valorează 32 milioane de lei. Pentru proiectul de infrastructură am trimis toate documentele solicitate la Ministerul Dezvoltării și urmează și proiectul pe apă și canal. Vom asfalta 11 kilometri de drumuri comunale și vom extinde rețelele de apă și canal în mai multe localități din cadrul comunei Fălciu”, a spus Neculai Moraru.

Luna trecută, Ministerul Dezvoltării a finalizat pentru județul Vaslui lista obiectivelor de investiții în rețeaua de apă, canalizare și drumuri, finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”. Conform criteriilor de selectare, în județul Vaslui, din totalul celor 178 solicitări de finanțare, au fost aprobate 134 de obiective de investiții. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 1.444.627.056,57 lei, reprezentând aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare.

Programului „Anghel Saligny” are un buget alocat pentru următorii șapte ani de 50 miliarde de lei și vizează investiții în dezvoltarea infrastructurii. Programul funcționează pe modelul PNDL, cu câteva diferențe privind depunerea proiectelor, realizarea investițiilor, decontarea cheltuielilor. Ca și categorii de obiective finanțate este vorba despre infrastructura tehnico-edilitară: drumuri, poduri, podețe, variante ocolitoare, apă și canal, infrastructura de distribuție a gazelor naturale, racordul la sistemul de transport al gazelor.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*