Home » Local » Undă verde pentru Spitalul nr. 2 Vaslui! Unitatea de sănătate va avea trei secții cu 146 de paturi

Undă verde pentru Spitalul nr. 2 Vaslui! Unitatea de sănătate va avea trei secții cu 146 de paturi

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat documentația tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții. „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui”. Spitalul va avea două corpuri. Primul corp va avea 5 etaje, iar al doilea corp va avea 7 etaje. De asemnea, vor fi construite mai multe clădiri anexe, care vor contribui la funcționarea optimă a unității de sănătate. Primul corp va 82 de paturi care vor deservi Secția de Psihiatrie și Secția Cronici, iar al doilea corp va avea 64 de paturi pentru Secția Boli Infecțioase.

Proiecutl a obținut avizele de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui și Direcția pentru Sănătate Publică Vaslui, după ce CJ Vaslui a aprobat extinderii suprafeței construite aferente Corpului B al obiectivului de investiții.

Mai exact, dacă în documentația tehnico-economică se prevăzuse o suprafață construită de 2.705 metri pătrați (mp) pentru Corpul B (Secții de Psihiatrie, Fizioterapie și Recuperare Medicală), era necesară pentru respectarea tuturor circuitelor medicale – mărirea acestei suprafețe la 3.908,45 mp.

Finanţarea investiţiei se va face din bugetul local al județului Vaslui și prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Aceasta are o valoare totală de 385.555.807 lei (inclusiv TVA). Cofinanțarea de la bugetul local al județului va fi stabilită odată cu aprobarea finanțării prin PNRR.

Reamintim că în anul 2014,  CJ Vaslui și Consiliul Local Vaslui au încheiat un contract de asociere, în vederea modernizării spitalului.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: