Home » National » 16 Septembrie -Ziua internațională pentru protecția stratului de ozon

16 Septembrie -Ziua internațională pentru protecția stratului de ozon

La această dată, în 1987, era semnat Protocolul de la Montreal, document care prevede interzicerea substanţelor care pot diminua stratul de ozon, protocol la care a aderat și România.
Lumina soarelui face viața posibilă, dar stratul de ozon face viața așa cum o știm, acesta fiind unul dintre cele mai importante gaze care contribuie la asigurarea vieții pe pământ.
Stratul de ozon acționează ca un filtru care reține cea mai mare parte din radiația ultravioletă nocivă solară, în mod contrar putând fi afectate moleculele esențiale pentru viață, cum ar fi moleculele ADN, vegetația sau fauna planetei.
Cu aceasta ocazie, îți reamintim, dragă cititorule, faptul că fiecare dintre noi poate contribui la o lume mai bună și la o planetă mai sănătoasă, prin gesturile mici de zi cu zi, care în timp devin gesturi mari și de impact:
– limitarea consumului energetic – prin simplul obicei de a stinge lumina atunci când ieși din cameră sau scoaterea din priză a electrocasnicelor, atunci când ești plecat de acasă mai mult timp;
– reducerea consumerismului – cumperi doar atât cât consumi și alegi un stil de viață fără risipă;
– colectarea separată și reciclarea deșeurilor;
– alegi să folosești automobilul personal mai puțin și să profiți de fiecare ocazie pe care o ai să te plimbi mai mult sau să folosești o metodă de deplasare alternativă – atât corpul tău, cât și mediul înconjurător îți vor mulțumi.
Indiferent de varianta pe care o alegi, tu ai puterea să aduci o schimbare în bine mediului înconjurător, nu doar pentru această generație, ci și pentru generațiile care vor urma.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*