Home » National » Cod Galben de instabilitate atmosferică valabil până mâine la prânz

Cod Galben de instabilitate atmosferică valabil până mâine la prânz

Un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată intră în vigoare de la ora 12:00 și va fi în vigoare până sâmbătă, la ora 12:00. Acesta vizează regiunile Banat, Oltenia, local în Crișana, Transilvania, Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, precum și zonele de munte, transmit meteorologii, care au emis avertismente și pentru cantități însemnate de ape și intensificări ale vântului pentru perioada următoare, până duminică la ora 20:00.

În intervalul 16 septembrie, ora 12:00 – 17 septembrie, ora 12:00, în Banat, Oltenia, local în Crișana, Transilvania, Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, arată ANM.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate Interval de valabilitate: 17 septembrie, ora 12:00 – 18 septembrie, ora 20:00 În intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: