Home » National » Ministerul Mediului vrea plafonarea prețului pentru lemne pe o perioadă de șase luni
Exploatare forestiera

Ministerul Mediului vrea plafonarea prețului pentru lemne pe o perioadă de șase luni

Ministerul Mediului a demarat, în urma ședinței coaliției de guvernare de astăzi, procedura de elaborare a unei legi care are ca scop plafonarea prețului lemnului și al produselor din lemn utilizate pentru încălzire, pentru o perioadă de 6 luni. După elaborare, proiectul va fi supus aprobării Guvernului.

“În contextul crizei energetice pe care o traversează Europa, precum și a perspectivelor pe termen scurt și mediu, constatăm o serie de creșteri artificiale ale prețurilor la majoritatea materiilor prime utilizate drept combustibil pentru încălzire. În România, peste 3 milioane de gospodării se încălzesc cu lemn de foc sau cu produse derivate. (…)”, a declarat ministrul Tánczos Barna.

Ministerul mai precizează că, în paralel cu plafonarea prețului de vânzare al lemnului pentru încălzire, proiectul va cuprinde și alte măsuri de protecție a cetățenilor, printre care se numără limitarea temporară a exporturilor lemnului de foc și a produselor derivate pentru încălzire, atât la nivel intracomunitar, cât și în afara UE. Totodată, miercuri, Romsilva a anunțat că, pentru a acoperi cerearea în creștere, va suplimenta volumul de lemn de foc destinat populației și, de asemenea, va majora și cantitățile pentru industrii cu 500 de mii de metri cubi.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*