Home » Local » Tinerii din Vaslui au primit teren pentru case! În plină criză a prețurilor, beneficiarii trebuie să înceapă construcția caselor

Tinerii din Vaslui au primit teren pentru case! În plină criză a prețurilor, beneficiarii trebuie să înceapă construcția caselor

Un număr de 27 de tineri din municipiul Vaslui au primit, ieri, loturi de teren pentru construcția de case. Tinerii au la dispoziție un an pentru începerea execuției lucrărilor și maxim cinci ani pentru finalizarea construcției cu proces-verbal de recepție.

Pentru terenul în suprafaţă de 11.195 mp, situat în str. Dimitrie Cantemir, a fost atestată apartenenţa la domeniul privat al municipiului Vaslui. Conform Planului Urbanistic Zonal, terenul a fost parcelat într-un număr de 32 de loturi, din care 27 de loturi pentru construirea de locuinţe individuale. Parcelele au fost acordate gratuit solicitanților care îndeplinesc condițiile de eligibilitate stabilite de lege.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a fost prezent la repartizarea loturilor de teren și i-a asigurat pe tineri că vor primi sprijinul autorităților locale în vederea obținerii unor proiecte-tip pentru viitoarele locuințe. Edilul i-a sfătuit pe beneficiari să nu înceapă lucrările fără obținerea tuturor documentelor de urbanism necesare pentru desfășurarea în deplină legalitate a activităților viitoare.

Consiliul Local Vaslui a aprobat actualizarea listei de priorități pentru anul 2022, cuprinzând solicitanții care au acces la un teren în folosință gratuită, în vederea construirii unei locuințe proprietate personală.

Astfel, au fost analizate toate dosarele solicitanţilor, după cum urmează: 799 de cereri depuse în perioada 2003-2022 – pentru completarea acestora s-a procedat la afişarea prin diferite forme mass-media (ziar, afisaj la avizierul instituţiei) în vederea completării acestora; 120  de dosare incomplete – (solicitanţi cu care s-a realizat corespondența și discuţii telefonice); 35 dosare complete – (punctaj).

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*