Home » National » Uber a fost victima unui atac cibernetic masiv

Uber a fost victima unui atac cibernetic masiv

Reprezentanții Uber au anunțat că au început investigațiile după ce au primit un raport că rețeaua lor internă a fost spartă. Compania a închis mai multe mai multe sisteme de comunicații interne și de inginerie. “Suntem în legătură cu forțele de ordine și vom posta actualizări suplimentare aici, pe măsură ce acestea devin disponibile”, a spus Uber într-un tweet, fără a oferi mai multe detalii.
Uber a descoperit joi breșa în rețeaua sa de computere, după ce hackerii au postat mesaje pe sistemele interne de comunicare ale companiei. New York Times este publicația care a scris prima despre incident.
Breșa pare să fi compromis multe dintre sistemele interne ale Uber, iar hackerii au trimis inclusiv presei americane mesaje cu e-mail-uri interne și alte date cu care să dovedească faptul că au reușit o lovitură importantă.
Hackerul care a postat mesaje pe sistemele interne ale companiei a compromis mai întâi contul de Slack al unui angajat și apoi a obținut acces la mai multe sisteme IT interne, postând apoi fotografii prin care să arate unde a reușit să pătrundă.
Cel mai mare atac cibernetic asupra Uber a fost în 2016, când datele a peste 50 de milioane de useri au ajuns pe mâna hackerilor.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: