Home » Agricultura » Liber la vânătoare! S-a deschis sezonul de vânătoare la căprior, mistreț, prepelițe și rațe sălbatice

Liber la vânătoare! S-a deschis sezonul de vânătoare la căprior, mistreț, prepelițe și rațe sălbatice

Vânătorii din județul Vaslui au parte de vești foarte bune. În această perioadă s-a deschis vânătoarea la specia căprior mare, căprior femelă, la specia mistreț și specia cerb comun de selecție. De  asemenea, s-a deschis sezonul de vânătoare la toate speciile de prepeliță, potârniche, guguștiuc, rață mare și mică, gârliță, sturzul viilor și toate speciile care tranzitează teritoriul județului Vaslui.

Vasile Negru, directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vaslui, a spus că la nivelul fondurilor de vânătoare din județ nu au fost depistate cazuri de pestă porcină africană.

„S-au recoltat mistreți de pe aceste fonduri de vânătoare, s-au prelevat probe care au fost trimise la laboratorul Direcției Județene Sanitar Veterinare. În urma analizelor de laborator nu s-a găsit niciun caz de pestă la porcii mistreți”, a spus Vasile Negru.

Tot în această perioadă se poate pescui în râul Bârlad, Băcești și Tutova și în râul Prut pe segmentul în lungime de 190 kilometri dintre Drânceni și Cârja. Pescarii vasluieni mai pot pescui tot în râul Prut la șalău, somn, biban. Acceptul peste fâșia de protecția a frontierei de stat se face numai cu acordul organelor de poliție competente de pe raza județului Vaslui (Huși Berezeni și Fălciu). Cele trei sectoare de poliție au în pază toată granița de est a județului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: