Home » Local » Orașele Vaslui și Oravița depășite în finală de Ploiești, care va fi Capitala Tineretului din România 2024

Orașele Vaslui și Oravița depășite în finală de Ploiești, care va fi Capitala Tineretului din România 2024

În cadrul Ceremoniei de Închidere a Summitului Tinerilor 7.0, organizat la Cluj-Napoca, a fost decernat titlul de Capitala Tineretului din România, ediția 2024, orașului Ploiești, ce urmează să îşi desfăşoare mandatul în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2024. La evaluarea finală au participat trei orașe: Vaslui, Oravița și Ploiești.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, împreună cu un grup de tineri au susținut la Cluj-Napoca proiectul „Vaslui – Capitala Tineretului din România”.

Orașul Ploiești aduce în prim-plan „Ploiești, Let’s PLAY!” (Partnership. Lifelong-Learning. Advocacy. YOUth). Prin acesta își doresc să aibă o abordare complexă, dar adaptată și atrăgătoare pentru tineri, asupra conceptelor care au dat naștere acronimului PLAY.

Premiul în valoare de 50.000 euro, câștigat de „Ploiești – Capitala Tineretului din România 2024”, este oferit de Banca Comercială Română, co-inițiator al programului și reprezintă un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse.

Programul Capitala Tineretului din România este inițiat și coordonat de Comisia de Guvernanță pentru titlul de Capitala Tineretului din România – Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și Banca Comercială Română.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: