Home » Local » Primarii încă mai speră să îi readucă acasă pe tinerii plecați în străinătate

Primarii încă mai speră să îi readucă acasă pe tinerii plecați în străinătate

Primarii din județul Vaslui nu au renunțat la dorința da a readuce acasă măcar o parte a tinerior plecați la muncă în străinătate. Tocmai de aceea, autoritățile locale continuă să investească în dezvoltarea serviciilor publice și caută să acceseze fonduri care să crească calitatea vieții în mediul rural. O parte din cei plecați au observat schimbările care au avut loc în ultimii ani în comuntățile locale și nu exclud varianta ca peste câțiva ani să se întoarcă acasă.

„Acum 6 – 7 ani dacă îi întrebam pe tinerii plecați îmi spuneau că nu vor reveni acasă pentru că nu au condiții. În fiecare an eu discut cu aceste persoane, le invit la sediul primăriei și discutăm, pentru a ști care sunt așteptările lor. Acum și-au schimbat viziunea și spun că mai stau unul sau doi ani și se vor întoarce. Fiecare primar se bucură să vadă că satele  se reîntregesc și prin din nou viață”, a spus Ciprian Tamaș, primarul comunei Șuletea.

Din nefericire, și în acest an, exodul populației din comunitățile locale continuă într-un număr foarte mare. Criza economică dublată de creșterea spectaculoasă a prețurilor la energie, gaze naturale și combustibil au încetinit serios relansarea economiei locale, iar fără locuri de muncă tot mai mulți vasluieni se decid să plece din țară. Grav este faptul că mulți tineri nu se mai întorc, lucru care ar trebui să alarmeze atât autoritățile locale, cât și Guvernul de la București. Pentru a determina tinerii să revină acasă, pe lângă locuri de muncă este nevoie de o infrastructură modernă, de servicii publice de calitate, de asistență medicală, de un sistem de învățământ performant etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*