Home » National » Coaliţia de guvernare a decis plafonarea la 500 de lei pentru un metru cub de lemn de foc
Exploatare forestiera

Coaliţia de guvernare a decis plafonarea la 500 de lei pentru un metru cub de lemn de foc

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat faptul că aseară în şedinţa coaliţiei de guvernare o decizie foarte importantă face referire la acea măsură prin care preţul la carburant este redus cu 50 de bani pe litru, o măsură ce urmează să fie prelungită până la finalul acestui an şi asta după ce, Ministerul de Finanţe a prezentat şi câteva cifre liderilor coaliţiei de guvernare, şi anume, faptul că impactul bugetar nu este foarte mare, vorbim de 175 de milioane pe lună, bani care vin de la bugetul de stat, mult mai puţin decât se aşteptau liderii coaliţiei de guvernare.

Pe de altă parte, o altă măsură adoptată se referă la un plafon pentru lemnul de foc, metru cub urmează să fie plafonat la 500 de lei, doar de cei care vor cumpăra lemn pentru foc de la Romsilva. Pentru o perioadă limitată de 6 luni, vor fi interzise exporturile de lemne pentru foc pentru a rămâne mai mult în ţară.

”În contextul crizei energetice pe care o traversează Europa, precum şi a perspectivelor pe termen scurt şi mediu, constatăm o serie de creşteri artificiale ale preţurilor la majoritatea materiilor prime utilizate drept combustibil pentru încălzire. În România, peste 3 milioane de gospodării se încălzesc cu lemn de foc sau cu produse derivate. Considerăm că, atunci când categorii întregi de cetăţeni riscă să devină victimele unor creşteri de preţ nejustificate, în situaţii speciale şi pe perioade limitate de timp, statul are datoria să intervină şi să blocheze posibilitatea apariţiei unor astfel de situaţii. În prezent, specialiştii noştri lucrează pentru a stabili toate detaliile, pe care le vom prezenta în foarte scurt timp”, a declarat ministrul Tánczos Barna.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: