Home » Local » Infracțiuni pe bandă rulantă la regimul rutier! Polițiștii cercetează mai multe persoane care au încălcat legea

Infracțiuni pe bandă rulantă la regimul rutier! Polițiștii cercetează mai multe persoane care au încălcat legea

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

Sâmbătă, 17 septembrie 2022, ora 17:50, polițiștii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 246, în localitatea Focșeasca, comuna Tăcuta, județul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un tractor înregistrat în județul Iași, condus de către un tânăr de 18 ani, din comuna Scânteia, județul Iași.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere adecvat categoriei din care face parte respectivul tractor. Totodată, urmează a fi cercetate și împrejurările în care i-a fost încredințat tractorul, spre a fi condus, de către tatăl său.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Sâmbătă, 17 septembrie 2022, ora 19:33, polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Mihail Sadoveanu, din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un moped, condus de către un tânăr de 20 de ani, din localitatea Armășoaia, comuna Pungești, județul Vaslui.

Întrucât conducătorul mopedului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Sâmbătă, 17 septembrie 2022, ora 19:50, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul comunal DC 54, în localitatea/comuna Dodești, județul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr de 25 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Sâmbătă, 17 septembrie 2022, ora 20:00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni, din cadrul Poliției Orașului Murgeni, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 244A, în localitatea Rânceni, comuna Berezeni, județul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr de 18 ani, din aceeași localitate.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În autoturism, în calitate de pasager, a fost depistat și tatăl conducătorului auto, un bărbat de 47 de ani. Totodată, urmează a fi cercetate și împrejurările în care i-a fost încredințat autoturismul, spre a fi condus, de către tatăl său.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Sâmbătă, 17 septembrie 2022, ora 20:40, polițiștii polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Mihail Sadoveanu, din municipiul Vaslui,  au depistat și oprit, pentru control, o autoutilitară înmatriculat în județul Vaslui, condusă de către un bărbat de 40 de ani, din Vaslui.

Întrucât conducătorul autoutilitarei emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: