Home » National » Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor face echipă pentru a merge la Bruxelles să negocieze majorarea pensiilor

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor face echipă pentru a merge la Bruxelles să negocieze majorarea pensiilor

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că este posibil să meargă împreună cu premierul Nicolae Ciucă la Bruxelles, pentru a negocia cu oficialii de la Comisia Europeană majorarea pensiilor.

„Premierul colectează de la absolut toți miniștrii un draft cu care se va merge la Bruxelles pentru a se negocia. Este posibil ca atât domnul prim ministru cât și eu să mergem împreună să ducem aceste negocieri cu Comisia Europeană”, a spus Marcel Ciolacu, întrebat dacă la discuțiile din Coaliției pe tema legii bugetului pe 2023 s-a abordat și subiectul legat de creșterea pensiilor.

„Nu. Au început deja discuţiile pe bugetul pe anul viitor. Am anuntat deja că va fi prima oară în istoria României postdecembriste când începem discuţiile pe buget, să le finalizăm în luna noiembrie. Ştiţi cum se vota pe repede înainte de Crăciun, în ajunul Crăciunului bugetul României”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat marţi la Parlament dacă au fost discuţii în coaliţie despre majorarea pensiilor.

Chestionat despre negocierile cu cei de la CE privind creşterea pensiilor, Ciolacu a răspuns: „În acest moment, premierul colectează de la absolut toţi miniştri un draft întreg cu care se va merge la Bruxelles pentru a se negocia”. „Este posibil ca atât premierul, cât şi eu să mergem împreună să ducem aceste negocieri cu Comisia Europeană”, a completat Ciolacu.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: