Home » National » Studenții Universităţii Politehnica din Bucureşti se vor bucura de un nou cămin

Studenții Universităţii Politehnica din Bucureşti se vor bucura de un nou cămin

Veste bună pentru studenții din București! Un nou cămin studenţesc al Universităţii Politehnica din Bucureşti, cu 350 de camere şi dotat cu panouri solare, urmează să fie realizat în 15 luni. Potrivit ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Attila Cseke, investiţia pentru cele 700 de locuri de cazare se ridică la 101,8 milioane lei.

„Termenul asumat în procedura de achiziţie publică de către antreprenorul câştigător este 15 luni, dintre care trei luni e termenul de proiectare şi 12 luni este termenul de execuţie. (…) Tot ceea ce înseamnă procedură necesară pentru începerea construcţiei este inclusă în această perioadă de proiectare de trei luni. Este şi o muncă de echipă, unde universitatea va ajuta cu tot ceea ce poate, cu pârghiile, mijloacele necesare. Şi antreprenorul va depune toate demersurile. Eu cred că va fi o echipă câştigătoare şi am toată speranţa că acest lucru se va înfăptui. Practic, până la sfârşitul anului viitor, hai să zicem în primăvara anului 2024, această infrastructură să existe în Regie”, a afirmat ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă.

Attila Cseke a precizat că proiectul face parte din programul guvernamental de construire de cămine studenţeşti, fiind vorba despre al cincisprezecelea obiectiv care intră în procedura de execuţie a lucrării. El a menţionat că în acest moment 14 cămine studenţeşti incluse în programul guvernamental se află în diferite faze de execuţie. Primul cămin studenţesc finalizat, la Universitatea din Arad, urmează să fie predat în zilele următoare.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: