Home » Local » Investiție pentru bătrânii singuri din Fălciu! Constructorii au început lucrul la structura căminului

Investiție pentru bătrânii singuri din Fălciu! Constructorii au început lucrul la structura căminului

Lucrările la Centrul de bătrâni din comuna Fălciu avansează rapid. În următoarele zile fundația construcției va fi finalizată și se va trece la ridicarea structurii clădirii.

Proiectul social finanțat din bani europeni are un grup țintă format din 250 de bătrâni din localitate. Contractul de finanțare al proiectului a fost semnat, iar valoarea totală a investiției prin POR 2014-2020 este de 3.161.592 lei, din care finanțare nerambursabilă de 3.096.779 lei.

„Marea majoritate a proiectelor le avem pe fonduri europene. Sperăm ca în această săptămână la Centrul de bătrâni să ieșim la cota zero. După aceea, constructorii se vor apuca de zidit la clădire”, a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

La fel ca și în alte zone ale județului Vaslui și în comuna Fălciu populația este îmbătrânită, iar multe persoane nu mai au aparținători care să le poarte de grijă.

„Proiectul va cuprinde o componentă de îngrijire la domiciliu, adică o masă caldă, menajul zilnic, spălat lenjerie, curățenie și altele. În cadrul proiectului vom construi un cămin de bătrâni în care se vor acorda diverse tratamente de fizioterapie și kinetoterapie. Bătrânii vor avea unde veni la o discuție și vor putea socializa între ei. Prin acest proiect asigurăm 23 de locuri de muncă, pentru îngrijitori, medici și infirmieri”, a mai precizat Neculai Moraru.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: