Home » National » Klaus Iohannis consideră utilizarea energiei un instrument de şantaj

Klaus Iohannis consideră utilizarea energiei un instrument de şantaj

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, în discursul rostit în cadrul Adunării Generale ONU, că provocările cu care ne confruntăm în prezent, precum impactul schimbărilor climatice şi pierderea biodiversităţii, insecuritatea energetică, lipsa accesului la alimente şi educaţie şi inechităţile sociale, devin din ce în ce mai grave, subliniind totodată că trebuie combătută utilizarea energiei ca instrument de şantaj, relatează news.ro

 

”Provocările cu care ne confruntăm în prezent, precum impactul schimbărilor climatice şi pierderea biodiversităţii, insecuritatea energetică, lipsa accesului la alimente şi educaţie şi inechităţile sociale, devin din ce în ce mai grave. Acestea necesită răspunsuri şi soluţii, pe care cetăţenii noştri le solicită pe bună dreptate. Pentru toate aceste probleme, acţiunea comună reprezintă singura cale de a avansa. Securitatea energetică este o preocupare globală, care necesită soluţii comune şi acţiune responsabilă. Trebuie să combatem utilizarea energiei ca instrument de şantaj. Securitatea energetică necesită  investiţii strategice în surse regenerabile, în energie nucleară – cu implementarea unor proiecte de viitor, precum reactoarele modulare de mici dimensiuni – sau în hidrogen. De asemenea, necesită preţuri pentru energie care să fie accesibile cetăţenilor noştri”, a declarat preşedintele.

 

El a subliniat că asigurarea securităţii energetice este strâns corelată cu tranziţia verde, pentru  economii reziliente şi neutre din punct de vedere climatic.

”Legătura dintre schimbările climatice şi pace şi securitate ar trebui să fie mai proeminentă în cadrul discuţiilor noastre, inclusiv la nivelul Consiliului de Securitate. În pofida eforturilor noastre, nu am reuşit să depăşim criza triplă a schimbărilor climatice, a poluării şi a pierderii biodiversităţii. Toate eforturile noastre la nivelul Uniunii Europene şi în coordonare cu partenerii internaţionali au scopul de a identifica şi implementa cele mai bune soluţii la aceste probleme grave”, a afirmat Klaus Iohannis.

g4media.ro

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: