Home » Local » Prevenție pe străzi! Efective mărite ale Poliției Rutiere Vaslui au explicat șoferilor cum să combată riscurile rutiere

Prevenție pe străzi! Efective mărite ale Poliției Rutiere Vaslui au explicat șoferilor cum să combată riscurile rutiere

În perioada 16 – 22 septembrie 2022, polițiștii vasluieni derulează activități în cadrul proiectului ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

De asemenea, proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

Astăzi, 21 septembrie 2022, polițiștii vasluieni, au acționat cu efective mărite, pentru combaterea riscului rutier. Aceștia au desfășurat activități informativ – preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Totodată, polițiștii rutieri vor purta discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.

Participarea la proiect presupune asumarea unui angajament de respectare a normelor rutiere, ce poate fi transmis de orice persoană interesată, prin completarea numelui și a unei adrese de e-mail validă, la secțiunea Pledge, pe site-ul www.roadpolsafetydays.eu.

Pentru a reduce riscul victimizării prin accidente rutiere și a circula în siguranță, vă recomandăm:

– Adaptați viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic!

– Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!

– Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți!

– Nu conduceți sub influența alcoolului sau a drogurilor!

– Folosiți centura de siguranță – vă poate salva viața în caz de accident!

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: