Home » National » Primăria Bistrița îi va bucura pe locuitori și anul acesta cu iluminatul festiv

Primăria Bistrița îi va bucura pe locuitori și anul acesta cu iluminatul festiv

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că iluminatul festiv nu va lipsi de sărbătorile de iarnă şi că se vor face achiziţii pentru suplimentarea decorurilor existente, singura măsură pentru reducerea costurilor cu energia electrică urmând să fie ajustarea programului de funcţionare, cu excepţia zilelor de Crăciun şi Anul Nou, relatează Agerpres.

 

„Ştiu că există controverse, la nivel naţional, legate de iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă, dar apreciez faptul că, totuşi, nu suntem în stare de război, nu e necesar niciun fel de camuflaj pe timp de noapte, iar oamenii trebuie să se bucure de sărbători, de spiritul Crăciunului. De aceea, centrul municipiului Bistriţa, cartierele vor fi ornate festiv, cu elemente cu becuri led, cu consum redus. De asemenea, vom avea în vedere un program care ţine cont de context, adică iluminatul festiv se va închide la ora 1 sau 2 dimineaţa, cu excepţia zilelor de Crăciun şi de Anul Nou”, a spus Turc.

Primăria Bistriţa a lansat zilele trecute o procedură de achiziţie de şiruri luminoase şi elemente de iluminat festiv pentru montaj pe stâlpii de iluminat public, estimată la 186.000 de lei, fără TVA, şi va urma procedura de închiriere de elemente de decor, la fel cum s-a întâmplat anul trecut, când au fost alocaţi peste 400.000 de lei în acest sens.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: