Home » Local » Bărbat arestat preventiv pentru ultraj! Agresorul a amenințat și lovit polițiști din cadrul Poliției municipiului Bârlad

Bărbat arestat preventiv pentru ultraj! Agresorul a amenințat și lovit polițiști din cadrul Poliției municipiului Bârlad

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din municipiul Tecuci, județul Galați, care locuia fără forme legale în municipiul Bârlad, județul Vaslui, a fost reținut de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Acesta ar fi amenințat trei polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, lovind totodată doi dintre aceștia, și ar fi provocat scandal, în noaptea de 30/31 august 2022.

În noaptea de 30/31 august 2022, ora 00:40, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112,  cu privire la producerea unui scandal între un bărbat și o femeie, în zona unui spațiu comercial de pe strada Hotin, municipiul Bârlad, județul Vaslui, pe fondul consumului de alcool.

Bărbatul de 50 ani se manifesta violent și ar fi agresat persoana care îl însoțea, o femeie de 39 de ani (concubina acestuia), din Bârlad, și ar fi aruncat ulterior cu pietre către aceasta. Totodată, ar fi încercat să lovească și ar fi aruncat cu pietre și în direcția altor martori care se aflau în zonă și care ar fi încercat să intervină între cei doi.

Acțiunile violente ale bărbatului ar fi fost întrerupte de către echipajele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Bârlad sosite la fața locului în temeiul sesizării. Acestea au procedat la imobilizarea, încătușarea și conducerea persoanei care se manifesta violent la sediul Poliției Municipiului Bârlad, pentru dispunerea măsurilor legale.

De asemenea, întrucât în momentul sosirii organelor de poliție, femeia de 39 de ani producea larmă și adresa injurii, încercând astfel să oprească imobilizarea bărbatului, aceasta a fost, la rândul său, imobilizată și încătușată, fiind condusă la sediul Poliției Municipiului Bârlad.

Bărbatul ar fi continuat să adreseze amenințări, cu acte de violență, față de trei polițiști, totodată, agresând pe doi dintre aceștia.

În cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a preluat efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

În urma cercetărilor efectuate de către procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad (delegați să efectueze acte de urmărire penală în cauză), și a probatoriului administrat, la data de 21 septembrie 2022, bărbatul cercetat a fost reținut pentru 24 de ore.

Ulterior, față de acesta, Judecătoria Bârlad a încuviințat solicitarea formulată de către  Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad și a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: