Home » National » Bărbații ruși fug din propria țară

Bărbații ruși fug din propria țară

Flight Radar, o platformă dedicată monitorizării aeronavelor pe durata zborului, a prezentat un film realizat din hărțile aeronavelor civile care pleacă din Moscova și Sankt Petersburg, principalele orașe rusești din Europa, către destinații din străinătate. Reuters a informat miercuri că biletele către țări care permit accesul rușilor fără viză s-au epuizat sau s-au scumpit foarte mult.

Azi noapte, cozi imense de mașini s-au format la granița Federației Ruse cu Georgia.

Pe rețelele de socializare au apărut numeroase postări în care oameni disperați anunțau că vor să plece din Rusia pe orice cale posibilă, unii dintre ei mergând pe jos până la graniță.

Au izbucnit proteste peste 30 de orașe, iar mișcările de revoltă au continuat până seara târziu. Peste 1.400 de protestatari au fost arestați și urcați în autobuze ale poliției.

Imagini filmate la granița Rusiei cu Finlanda arată o coadă uriașă de mașini, care se întinde pe maimult de 30 de kilometri. Mii de bărbați încearcă să plece din țară înainte să fie sunați ca să se prezinte la unitățile militare, relatează Daily Star.

Vladimir Putin a explicat că decizia de a mobiliza rezerviștii era necesară pentru a proteja „integritatea teritorială a patriei, independenţa şi libertatea”.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*