Home » National » Gheorghe Dincă își primește astăzi sentința

Gheorghe Dincă își primește astăzi sentința

Judectorii Tribunalului Olt sunt așteptați astăzi să pronunțe, după trei amânări, sentința în dosarul crimelor de la Caracal. Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru omor, trafic de persoane şi alte infracţiuni în cazul dispariţiei adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

Gheorghe Dincă riscă 30 ani de închisoare pentru acuzații precum trafic de persoane, viol și omor și profanare de cadavre, după ce avocații familiilor fetelor ucise, cât și procurorul DIICOT au cerut pedeapsa maximă. Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT în ianuarie 2020.

„Prin rechizitoriul din data de 10.01.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor D.G. şi R.Ş., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre”, a anunţat DIICOT

Avocata familiei Luizei Melencu, una dintre adolescentele răpite în anul 2019 de către Gheorghe Dincă, susține că decizia instanței a fost amânată pentru a induce în eroare în mod intenționat opinia publică.

„Această amânare a deciziei instanței este o mișcare deliberată de inducere în eroare a opiniei publice. Nu am înțeles gândirea judecătoarei, atunci când în luna iunie a anunțat că va da pronunțarea în luna august. Nu știa atunci că în august este perioada vacanței judecătorești?

Cred că a făcut acest lucru intenționat, ca să amâne decizia și ca lumea să uite. Nu știu când se va da pronunțarea, fiindcă judecătoarea e în vacanță. Grefierul de serviciu nu răspunde”, a declarat avocata familiei Luizei Melencu, Carmen Obârșan, pentru redacția Impact-Playtech.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: