Home » Invatamant » Se lucrează la noul corp al Liceului „Dimitrie Cantemir” din Fălciu. Toți elevii vor învăța într-un singur schimb

Se lucrează la noul corp al Liceului „Dimitrie Cantemir” din Fălciu. Toți elevii vor învăța într-un singur schimb

În comuna Fălciu se derulează un proiect prin intermediul căruia se construiește și dotează un norp nou în cadrul Liceului Tehnologic „Dimitrie Cantemir”. Pentru alinierea unității de învățământ la standardele educaționale europene, se vor investi 5.128.229 de lei.

În cadrul proiectului se va construi un nou corp de clădire, destinat exclusiv invățământului tehnic și profesional. Nou corp va avea cinci săli de clasă, trei laboratoare, cabinet medical, spații administrative, grupuri sanitare, rampe de acces, centrală termică, sistem de iluminat performant, sistem de protecție împotriva incendiilor, o bibliotecă, spații auxiliare etc.

Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu, a spus că lucrările de execuție au ajus deja la nivelul doi, iar constructorii zidesc și realizează alte lucrări specifice.

„La liceul de comună se învăța în două schimburi, din cauza că nu este spațiu suficient. Pentru a aduce toți elevii de la clasa I la clasa a XII-a într-un singur schimb, altă soluție nu era. Prin acest proiect vrem ca toți copiii să învețe de dimineață, pentru că în schimbul doi procesul educațional are de suferit”, spunea Neculai Moraru.

Proiectul investițional mai prevede achiziția de noi utilaje și dotări adecvate dezvoltării competențelor tehnice și profesionale: mașini de cusut electro-mecanice, mașini de surfilat, mașini de croit, mese și fiare de calcat, manechine etc.

Pentru cei 137 de elevi ai liceului din Fălciu  se vor achiziționa și echipamente TIC (calculatoare, laptopuri cu boxe și mouse, sisteme pentru Tabla Interactivă, imprimante, videoproiector, ecran de proiecție electric), precum și elevator (transportor) de interior pentru scări și InfoTerminal pentru persoane cu dizabilități, mobilier școlar etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*