Home » Agricultura » Urșii bruni trec Siretul și intră pe teritoriul județului Vaslui. Vânătorii atenționează populația să fie atentă

Urșii bruni trec Siretul și intră pe teritoriul județului Vaslui. Vânătorii atenționează populația să fie atentă

Vasile Negru, directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vaslui, a spus că apariția ursului brun pe teritoriul județului nostru este iminentă. Specialiștii au identificat deja mai multe leșuri de urs în zona nordică a județului Vaslui, dar este de așteptat o apariție a acestei specii în ocoalele silvice Băcești, Vaslui și Bârlad.

„Din informațiile transmise de colegul nostru de la Roman au trecut Siretul și s-au depistat urmele unui număr de 13 ursi bruni. Aceste urme au fost analizate în zona dintre Roman și Bacău. Populația trebuie să fie atentă. Din anul 2015, de pe teritoriul României s-au recoltat foarte puține exemplare de urs brun, datorită unei directive a Uniunii Europene care protejează ursul, pisica sălbatică și râsul”, a spus Vasile Negru.

De altfel, în ocolul silvic Dagâța a fost identificată o ursoaică cu trei pui și este posibil ca în această toamnă să mai treacă Siretul și alte exemplare de urși bruni dinspre județele Neamț sau Bacău.

„Numărul de urși din țara noastră s-a triplat și nemaiavând destul teritoriu trec și în alte zone. Crescătorii de animale trebuie să aibă grijă, pentru că ursul este un pericol pentru ovine, caprine și bovine. Ursul nu are dușman, el se află în vârful lanțului trofic. Este un animal feroce!”, a mai spus Vasile Negru.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*