Home » Invatamant » Crește alocația de hrană pentru cei 80 de elevi ai Școlii Profesionale „Sfânta Ecaterina” Huși

Crește alocația de hrană pentru cei 80 de elevi ai Școlii Profesionale „Sfânta Ecaterina” Huși

Elevii Școlii Profesionale „Sfânta Ecaterina” Huși vor avea asigurate serviciilor zilnice de masă la un nivel de 25 lei/zi. În prezent, la unitatea de învățământ se derulează un proiect european, iar cei 80 elevi ai instituției nu mai pot fi cazați în cadrul instituției și nici nu se mai poate asigura masa la cantina proprie.

Pentru rezolvarea celor două probleme, s-au găsit două soluții la cazare și la asigurarea meselor zilnice. Un număr de 40 elevi sunt cazați la Pensiunea „Rustica” din Huși, iar ceilalți 40 elevi sunt cazați în 5 apartamente, a câte 8 locuri fiecare.

De asemenea, pentru asigurarea serviciilor de masă s-a găsit soluția la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși, pentru toți cei 80 elevi. Problema care a intervenit este aceea că respectivul colegiu prestează acest serviciu cu 25 lei/zi, în timp ce cuantumul alocației de hrană pentru elevi este de 22 lei/zi.

În vederea asigurării finanțării cu 25 lei/zi a cuantumului hranei zilnice, nivel solicitat de Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși, se poate uzita de legislația în vigoare.

„Modificarea propusă în acest proiect de hotărâre influențează partea de cheltuieli a bugetului local al județului Vaslui cu suma de 18.000 lei. La stabilirea acestei sume se are în vedere creșterea zilnică a normei de hrană cu 3 lei pentru un număr de 80 elevi, timp de 15 săptămâni, până la finele anului și câte 5 zile pe săptămână”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi dezbătut în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*