Home » Local » Permis de conducere fals, similar celor din R. Moldova, descoperit la controlul de frontieră

Permis de conducere fals, similar celor din R. Moldova, descoperit la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un tânăr din R. Moldova asupra căruia a fost descoperit, la controlul de frontieră,un permis de conducere fals.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager al unui autocar, un tânăr cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 25 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, a descoperit ascuns, în bagajele personale ale tânărului, un permis de conducere cu datele de identificare proprii, similar celor eliberate de autorităţile din R. Moldova.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte  condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a urmat cursurile unei şcoli de şoferi din R. Moldova şi că, înainte de a susţine examenul, a fost contactat de un conaţional, ale cărui date nu le cunoaşte, care i-a procurat permisul de conducere în cauză, contra sumei de 200 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*