Home » National » Al treilea pod peste Dunăre va fi construit lângă Ruse – Giurgiu

Al treilea pod peste Dunăre va fi construit lângă Ruse – Giurgiu

Bulgaria și România au convenit asupra unui al treilea pod peste Dunăre ce va fi construit lângă Ruse – Giurgiu, transmite publicația bulgară 24 Chasa, preluată de Rador. În acest scop, între cele două țări va fi semnat un acord.

Într-un alt document, vor reglementa angajamentele celor două țări pentru implementarea proiectului Fast Danube de dragare a Dunării și crearea unei companii mixte care să gestioneze activitățile proiectului.

Viceprim-ministrul Alexiev se află în capitala României în calitate de șef al delegației bulgare la Conferința Plenipotențialilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor la Națiunile Unite. Cele două acorduri cu sarcini clare și termene concrete de implementare la diferite etape vor fi semnate cât mai curând posibil.

Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu au declarat ferm că realizarea de noi poduri, adâncirea Dunării, legăturile de feribot și trecerea mai ușoară prin punctele de frontieră ar trebui să fie considerate o prioritate strategică comună care să includă mai multe proiecte.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: