Home » Local » Protecția Copilului Vaslui primește la buget 8,3 milioane de lei. O mare parte din bani sunt pentru salarii

Protecția Copilului Vaslui primește la buget 8,3 milioane de lei. O mare parte din bani sunt pentru salarii

Consiliul Județean Vaslui va suplimenta fondurile aferente capitolului „asigurări și asistență socială” cu sumă de 8.437.220 lei. Astfel, se are în vedere suplimentarea cheltuielilor de personal cu suma de 6.400.000 lei, a cheltuielilor cu bunuri și servicii cu suma de 454.868 lei, la asistența socială cheltuielile se vor suplimenta cu suma de 1.900.000 lei etc.

Pe total, bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui se suplimentează cu suma de 8.300.000 lei, iar bugetul Centrului de Asistență Medico-Socială Codăești se suplimentează cu suma de 137.220 lei.

La această dată, dezinstituționalizarea persoanelor adulte cu dizabilități din cadrul Centrului de Recuperare Huși este prioritatea zero pentru Protecția Copilului Vaslui. În următoarele luni vor fi finalizate mai multe centre de zi și case protejate unde vor fi cazate persoanele cu dizabilități.

În prezent, un număr de 11 proiecte sociale sunt finanțate prin Programul de Interes Național pentru adulți și tineri și două proiecte prin Programul Operațional Regional. Este vorba despre construcția de locuințe protejate, centre Respiro și centre de zi în Zorleni, Bălești, Hoceni, Ștefan cel Mare, Murgeni, Banca, Gîrceni, Pungești, Ivănești, Găgești, Oltenești etc. În jurul centrelor de zi, la o distanță de maxim 20 de kilometri, vor fi ridicate în total 15 locuințe protejate, în fiecare locuință fiind internate între 8-12 persoane.

„Ne dorim să finalizăm povestea cu dezinstituționalizarea. Am plătit și amenzi. Încercăm să terminăm cât putem de repede aceste proiecte și să rezolvăm această problemă”, a spus Dragoș Cazacu, directorul DGASPC Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*