Home » Local » SJU Vaslui merge înainte cu investițiile! Bani în plus pentru cofinanțarea proiectelor europene

SJU Vaslui merge înainte cu investițiile! Bani în plus pentru cofinanțarea proiectelor europene

de Dănuț CIOBANU 

Spitalul Județean de Urgență Vaslui primește bani în plus pentru finanțarea implementării unor proiecte europene. Una dintre cele mai importante investiții pentru care unitatea de sănătate primește fonduri suplimentare este dotarea ambulatoriului integrat. În municipiul Vaslui au ajuns deja echipamentele medicale moderne, de care vor beneficia peste 67.000 de persoane. 

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui primește fonduri în plus pentru proiectele cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014- 2020. În cadrul acestora, finanțarea externă nerambursabilă în cadrul Programului FEDR se suplimentează cu suma de 170.000 lei la proiectul „Dotarea Ambulatoriului integrat”. Totodată, în cadrul Programului Instrumentul European de Vecinătate se suplimentează fondurile cu suma de 60.000 lei la proiectul „Îmbunătățirea prevenției, controlului și supravegherii infecțiilor nosocomiale”. În total, suplimentarea se ridică la suma de 230.000 lei. Operațiune care se face în cadrul rectificării a V-a a bugetului instituţiilor publice şi a activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii pe anul 2022.

La această dată, proiectul european privind dotarea Ambulatoriului Integrat al SJU Vaslui este aproape de finalizare. Valoarea totală a proiectului este de 10.360.254 lei, sumă care a fost utilizată pentru achiziționarea unui număr de 202 echipamente medicale. De asemenea, a fost dotată și o unitate medicală pentru servicii medicale comunitare şi ambulatorii. De această infrastructură medicală vor beneficia  67.053 persoane.

În cadrul proiectului au fost livrate echipamentele medicale pentru 22 de loturi din totalul de 23; s-a semnat contractul de achiziție și s-a dat nota de comandă pentru lotul 11 (Cabinetul Medicina Muncii); cheltuielile efectuate și decontate prin cereri de rambursare/plată, până la 30 iunie 2022 fiind în sumă de 9.075.753 lei. Prin urmare, procentul fizic realizat al proiectului este de 95,49%, iar procentul valoric 87,60%.

„Cu acest ambulatoriu nou vom muta policlinica județeană în incinta spitalului. După finalizarea acestor investiții, la care se adaugă și construirea unui pavilion de zi, vom reamenaja curtea spitalului, vom construi căi de acces, parcări, spații de recreere pentru pacienți”, a precizat Ana Rinder, directorul SJU Vaslui.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: