Home » National » 16 kilograme de ciuperci considerate otrăvitoare au fost confiscate dintr-o piață din Alba

16 kilograme de ciuperci considerate otrăvitoare au fost confiscate dintr-o piață din Alba

O cantitate de 16 kilograme de ciuperci, culese dintr-o pădure din apropierea oraşului Zlatna, expuse spre comercializare în piaţa agroalimentară din Alba Iulia, au fost confiscate şi distruse de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba pentru că reprezentau un risc pentru consumatori, potrivit unui comunicat transmis miercuri Agerpres.

”O echipă de inspectori sanitar-veterinari a efectuat marţi, 27 septembrie, împreună cu reprezentanţii poliţiei, un control în piaţa agroalimentară din Alba Iulia. Unul dintre comercianţii aflaţi în piaţă a expus spre comercializare ciuperci fără a deţine vreun document privind provenienţa, calitatea şi conformitatea produsului. Persoana în cauză a declarat inspectorilor DSVSA Alba că nu a existat niciun cumpărător pentru ciupercile expuse, iar întreaga cantitate adusă a pus-o la dispoziţia autorităţilor pentru a fi distrusă”, se menţionează în comunicat.

În urma controlului s-a constatat că ciupercile au fost culese din pădurea de la marginea oraşului Zlatna.

Conform legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în pieţe este permisă comercializarea doar a produselor alimentare care fac obiectul specificat în documentul sanitar-veterinar emis de autoritatea competentă locală, respectiv DSVSA Alba.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: