Home » Culture » Avem viitor! Fanfarele de copii au încântat publicul la Festivalul Fanfarelor din Pădureni

Avem viitor! Fanfarele de copii au încântat publicul la Festivalul Fanfarelor din Pădureni

Fanfarele de copii au fost una din suprizele plăcute ale Festivalului Fanfarelor de la Pădureni, care a avut loc duminică, 25 septembrie 2022. La cea de-a XVI-a ediție au participat 15 fanfare, dintre care 6 au fost fanfare de copii și două din afara județului: Botoșani și Nisporeni (Republica Moldova).

Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, a spus că evenimentul a început cu fanfarele de copii din afara concursului, momente artistice cu un nivel ridicat de ținută, interpretare și repertoriu.

„Fanfarele au un viitor în județul Vaslui. Au fost la festival 13 fanfare din județul Vaslui. În alți ani am adus mai multe fanfare din afara județului. Se vede un suflu nou din partea primarilor. Fanfare de copii sunt în Lipovăț, Rotaria Junior, Hoceni, Gârceni, Slobozia, Fâstâci și Zorleni”, a spus Lucian Onciu.

La Festivalul Fanfarelor din Pădureni fiecare fanfară a primit o sumă de bani pentru participare în funcție de numărul de membri, iar fanfara câștigătoare a primit în plus un premiu în bani. De asemenea, cu ocazia acestei ediții s-a acordat și premiul „Romeo Tălmaciu” în valoare de 4.000 de lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*