Home » Agricultura » Trofee de căprior, recoltate de către vânătorii vasluieni!

Trofee de căprior, recoltate de către vânătorii vasluieni!

Recoltarea de trofee este una din atracțiile vânătorilor din județul Vaslui. Vasile Negru, directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vaslui, a spus că până la această dată au fost recoltate trei trofee, care se clasează între argint și aur și urmează ca acestea să fie evaluate.

„Pentru vânătoarii cu tradiție din județul Vaslui recoltarea de trofee este o prioritate. Nu s-a făcut evaluarea acestor trofee de către specialiștii desemnați de Garda Forestieră Focșani. Trebuie întocmite și semnate fișele de evaluare ale acestor trofee de căprior”, a spus Vasile Negru.

În această perioadă s-a deschis vânătoarea la specia căprior mare, căprior femelă, la specia mistreț și specia cerb comun de selecție. De  asemenea, s-a deschis sezonul de vânătoare la toate speciile de prepeliță, potârniche, guguștiuc, rață mare și mică, gârliță, sturzul viilor și toate speciile care tranzitează teritoriul județului Vaslui.

Tot în această perioadă se poate pescui în râul Bârlad, Băcești și Tutova și în râul Prut pe segmentul în lungime de 190 kilometri dintre Drânceni și Cârja. Pescarii vasluieni mai pot pescui tot în râul Prut la șalău, somn, biban. Acceptul peste fâșia de protecția a frontierei de stat se face numai cu acordul organelor de poliție competente de pe raza județului Vaslui (Huși Berezeni și Fălciu). Cele trei sectoare de poliție au în pază toată granița de est a județului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: