Home » National » Ministerul român al Afacerilor Externe le cere românilor din Rusia să părăsească cât mai repede țara

Ministerul român al Afacerilor Externe le cere românilor din Rusia să părăsească cât mai repede țara

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a publicat două comunicate de presă pe tema referendumurilor desfășurate în ultimele zile în patru regiuni ucrainene, precum și în legătură cu mobilizarea parțială anunțată săptămâna trecută de Kremlin.

MAE le cere cetățenilor români să evite deplasările neesențiale în Federația Rusă, iar celor care se află deja pe teritoriul acestui stat să plece cât mai curând. Totodată, recomandă cetățenilor români din Rusia ”să manifeste atenție sporită, să evite locurile în care sunt prezente adunări publice sau aglomerări mari de persoane și să nu se angajeze în desfășurarea unor eventuale acțiuni de protest sau alte manifestații care pot genera violențe stradale”.

În legătură cu referendumurile desfășurate în ultimele cinci zile în regiunile ocupate Herson, Zaporijie, Donețk și Luhansk, Ministerul român de Externe a reiterat faptul că nu va recunoaște rezultatele. Serbia și Kazahstan, până acum aliați tradiționali ai Rusiei, au transmis același lucru, la fel și statele Uniunii Europene, Marea Britanie și SUA.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: