Home » Local » Penitenciarul Vaslui se implică în activitatea de ecologizare cu ocazia „Zilei Mondiale a Curățeniei”

Penitenciarul Vaslui se implică în activitatea de ecologizare cu ocazia „Zilei Mondiale a Curățeniei”

Penitenciarul Vaslui, asumându-şi rolul de serviciu public aflat în slujba comunităţii, se implică şi în acest an în activităţile derulate cu ocazia „Zilei Mondiale a Curățeniei”, Evenimentul se dorește a fi  unul de conștientizare asupra impactului depozitării necorespunzătoare a deșeurilor asupra mediului și  creează  totodată oportunitatea de implicare a tuturor în activități de curățenie și ecologizare a mediului în care trăim.

În acest sens, Penitenciarul Vaslui în colaborare cu Primăria Muntenii de Jos a realizat o activitate de ecologizare la care au participat persoane private de libertatate. Acestea s-au delasat  din fața penitenciarului pe drumul de acces până în intersecția cu DN 24. Din intersecție au mers pe marginea Drumului Național 24 până în dreptul Primăriei Muntenii de Jos. Au fost colectați  80 de saci de gunoi.

Activităţile educative desfăşurate în comunitate au un caracter formativ, stimulativ şi recreativ, în scopul dezvoltării şi exersării comportamentelor prosociale. contribuind la demersul general de protejare a mediului înconjurător,

A fost urmărită totodată  stimularea motivaţiei pentru protecţia mediului şi formarea unui comportament ecologic adecvat, asumarea unor responsabilităţi sociale, producerea unor schimbări în comportamentul persoanelor private de libertate prin dezvoltarea deprinderilor pentru trăirea unei vieţi echilibrate, responsabile, în armonie cu mediul înconjurător, inducerea unei atitudini pozitive faţă de muncă, conştientizarea de către comunitatea locală a dorinţei şi a capacităţii persoanelor custodiate de a se implica activ în menţinerea unui mediu înconjurător curat şi sănătos.

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Axinte Radu Alexandru

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura