Home » National » Uraganul Ian a lovit noaptea trecută vestul statului Florida

Uraganul Ian a lovit noaptea trecută vestul statului Florida

Uraganul Ian a lovit noaptea trecută coasta de vest a statului din Golful Mexic, cu o viteză de circa 240 Km/oră. Furnizorii de energie electrică estimează că peste 1,3 milioane de gospodării și întreprinderi nu sunt alimentate în acest moment.

Înainte de a afecta Florida, uraganul a lovit Cuba, lăsând insula fără electricitate. În așteptarea impactului iminent, autoritățile americane au emis ordine de evacuare pentru circa 2,5 milioane de persoane din sud-vestul statului. Ulterior, ambulatoriul unui spital din orașul Port Charlotte a fost inundat, iar acoperișul secției de terapie intensivă a fost smuls, au declarat angajații. Din cauza pagubelor, pacienții și personalul folosesc în prezent numai două etaje din cele patru ale spitalului.

Uraganul Ian provoacă furtuni catastrofale, cu inundații și puternice rafale de vânt. Este de așteptat ca pe măsură ce înaintează în Florida, să piardă din intensitate și să se transforme în furtună tropicală, potrivit Centrului Național pentru Uragane.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: