Home » Culture » Biblioteca Județeană Vaslui lansează concursul „Citești și câștigi!”. Obiectivul acțiunii este atragerea tinerilor spre lectură

Biblioteca Județeană Vaslui lansează concursul „Citești și câștigi!”. Obiectivul acțiunii este atragerea tinerilor spre lectură

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a inițiat un concurs intitulat „Citești și câștigi!”. Obiectivul principal al acțiunii este atragerea tinerei generații spre lectură. În acest moment, concursul este la faza locală în bibliotecile din Huși, Bârlad și Vaslui.

Practic, copiii sunt invitați la bibliotecă și primesc un set de cărți, pe care trebuie să la parcurgă în mod obligatoriu, după care are loc verificarea celor lecturate. După fixarea ierarhiei de la nivel local, va fi organizată o nouă fază la nivel județean, unde tinerii se vor întrece într-un concurs similar.

Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui, a spus că tinerii vor veni la Biblioteca Județeană cu lecturile făcute și vor concura cu copiii din celelalte municipii. În data de 2 aprilie va avea loc faza județeană, iar organizatorii speră să atragă și antreprenori generoși pentru a-i stimula și material pe participanți.

„Este de datoria noastră să nu așteptăm utilizatorii să vină la bibliotecă, ci venim noi în întâmpinarea lor, mergem spre potențialii beneficiari. Încercăm să găsim toate mijloacele pentru a-i atrage pe tineri la lectură. Eforturile pe care le fac cadrele didactice în cadrul unităților de învățământ sunt eforturi pe care noi le-am recunoscut. Însă, celelalte unități de cultură trebuie să vină în sprijinul școlilor să stimuleze lectura și, de ce nu, să vină cu inițiative care să-i determine pe tineri să participe la procesul de lectură”, a spus Gelu Bichineț.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: