Home » Administratie » Liberalii acuză: Aparatul CJ Vaslui este stufos, iar cheltuielile cu salariile sunt prea mari

Liberalii acuză: Aparatul CJ Vaslui este stufos, iar cheltuielile cu salariile sunt prea mari

de Dănuț CIOBANU 

Consilierii liberali au formulat o serie de critici la adresa Consiliului Județean Vaslui. Opoziția a susținut  că trebuie luate măsuri pentru comprimarea organigramei și nu pentru dezvoltarea numărului de angajați. Conducerea CJ-ului a replicat că nu are o politică de a umple instituția cu posturi noi și nu este de acord cu discursul de austeritate.

Dezbaterea proiectului de hotărâre privind aprobarea organigramei și a statului de funcții al personalului din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean (CJ) Vaslui a provocat dezbateri aprinse. Consilierii liberali au cerut conducerii instituției că este nevoie de o comprimare a organigramei, în contextul în care se implementează proiecte de digitalizare la nivelul instituției.

Gheorghe Viziteu, consilier PNL, a precizat că în comparație cu alte județe ale țării, CJ Vaslui are un aparat mult mai stufos. Pentru a-și susține argumentația, liberalul a dat ca exemplu județul Bihor, unde organigrama de personal este mai redusă.

„La Bihor sunt 97 de posturi, la noi 127. Am observat că și cabinetul președintelui conține trei oameni, în timp ce la noi șase. Și la vicepreședinți e aceeași situație. Poate acest lucru nu se poate face dintr-odată, dar mă gândesc că cu fiecare pas pe care îl facem cu referire la oaganigramă am dori să găsim niște modalități prin care să comprimăm, nu să dezvoltăm numărul de angajați”, a spus Gheoghe Viziteu.

Conslierul liberal a adăugat că la nivelul fiecărei administrații trebuie să se gândească niște economii. Nu este vorba despre reducerea salariilor, ci reducerea cheltuielilor. Iar acest lucru este de dorit, în condițiile în care în alte județe se face treabă cu un număr mai mic de angajați, implicit cheltuieli mai mici cu salariile.

„Putem face treabă mai bună în condiții de eficiență mai mare”, a sintetizat liberalul.

Referindu-se la discursul liberalului, Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a spus că unele persoane se uită foarte mult la televizor, care este însă un mijloc de „prostire a oamenilor” și nu de iluminare.

„Eu cred că nu este nevoie de nicio măsură de austeritate. Nu suntem la numărul maxim de posturi. Nu avem o politică de a umple CJ-ul cu posturi. Nu cred că e bine să susținem acest discurs. Ar trebui să ne creștem resursele, să ne efientizăm activitatea, dar austeritate nu!”, a spus Dumitru Buzatu.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: