Home » Local » Un pompier vasluian a plecat între îngeri

Un pompier vasluian a plecat între îngeri

Căpitan Tănase Constantin a luptat până în ultima clipă, însă a trecut la cele veșnice,  pentru a sluji în Împărăția Cerurilor

De sâmbătă, 15 aprilie 2023, Cpt. Constantin Tănase, tată, soț și camarad extraordinar, a pierdut mult prea devreme lupta cu moartea alăturându-se Armatei pompierilor pentru a ne veghea de undeva de sus, din Împărăția Cerurilor. Vestea trecerii sale la cele veșnice ne-a cutremurat pe noi toți și a lăsat un mare gol în sufletele noastre, colegul nostru stingându-se la doar 40 de ani.

Căpitan Constantin Tănase a fost un coleg și un camarad extraordinar, un salvator pentru care sintagma ,,nu se poate”, nu exista în vocabular, un OM blând pentru care ajutorarea semenilor, altruismul era o caracteristică înnăscută.

Din urmă cu 16 ani, de când a îmbrăcat uniforma de pompier militar în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt al județului Vaslui, de-a lungul carierei, la început ca subofițer, Constantin Tănase a participat la numeroase intervenții dificile, apoi a făcut parte din echipa dispeceratului unității gestionând apelurile primite de la persoanele aflate în diferite situații de urgență. Din anul 2021 a trecut în corpul ofițerilor și se ocupa de securitatea și sănătatea în muncă a camarazilor săi… Apoi, a venit verdictul cumplit al unei boli crunte, căpitanul Constantin Tănase angajându-se într-o luptă incredibilă, dar decisivă pentru propria viață. Din nefericire, ieri, colegul nostru a pierdut această luptă și, fără să vrea, a semănat tristețe și înfrigurare în inimile noastre.

Cu siguranță că acum se află aproape de Dumnezeu și tot ce ne  rămâne este doar amintirea celor 16 ani în care a fost un pompier respectat, un tată și un soț devotat pentru familia sa. În urma sa, rămân o soție îndurerată  și doi copii care si-au pierdut stâlpul familiei mult prea devreme.

Toți cei care l-au cunoscut îl vor păstra în gând așa cum îl știau: cu firea sa optimistă și gata oricând să vină în ajutorul semenilor.În aceste clipe, Bunul Dumnezeu să îl aibă în pază și să îl odihnească în pace, iar familiei să îi dea alinare și putere. Drum lin, dragul nostru camarad!

Nu te vom uita niciodată!

Căpitan Constantin Tănase va fi condus pe ultimul drum și înmormântat cu onoruri militare, marți, 18 aprilie 2023, după ora 11:00.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: