Home » Local » 78 de firme, verificate de Poliția Economică Vaslui! Principala abatere vizează utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale

78 de firme, verificate de Poliția Economică Vaslui! Principala abatere vizează utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale

Zilele trecute, polițiștii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

În perioada 29 – 30 aprilie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au efectuat controale la agenții economici din județul Vaslui, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de evaziune fiscală și a faptelor ilicite de comerț privind deținerea și comercializarea de produse accizabile.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați 78 de agenți economici, au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 90.500 de lei.

Dintre acestea, 23 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 12 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 6 sancțiuni prevăzute și sancționate de O.G. 99 din 2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, 6 sancțiuni prevăzute și sancționate de Legea 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult și 2 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe.

Totodată, au fost confiscați peste 4.590 de lei și indisponibilizate bunuri în valoare de peste 500 de lei pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: