Home » Local » A rămas fără pistol, încercând să-l introducă în țară ascuns în cotiera autoturismului

A rămas fără pistol, încercând să-l introducă în țară ascuns în cotiera autoturismului

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița  efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie română și Republica Moldova care intenționa să introducă în țară o armă neînregistrată, pentru care nu deținea autorizație, ascunsă în autoturismul pe care îl conducea.

În data de 01 mai a.c, în jurul orei 10.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, în vârstă de 31 de ani, conducând un autoturism, înmatriculat în Republica Moldova.

Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascuns și nedeclarat, în vederea sustragerii de la control, în cotiera banchetei din spate a autoturismului, un pistol metalic.

Cu privire la cele descoperite, bărbatul a declarat că pistolul i-a fost oferit cadou de un prieten și că a uitat că l-a depozitat în autoturism. De asemenea, acesta a mai declarat că nu avea cunoștință despre faptul că arma face parte din categoria armelor ce trebuiesc supuse înregistrării și autorizării.

Arma a fost ridicată  în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și tentativă la contrabandă calificată.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*