Home » Administratie » Bazarul va fi inaugurat în luna iunie! Primăria Vaslui s-a judecat patru ani cu constructorul

Bazarul va fi inaugurat în luna iunie! Primăria Vaslui s-a judecat patru ani cu constructorul

de Dănuț CIOBANU 

Construcția noului bazar din municipiului Vaslui trebuia finalizată din anul 2018. Consilierii locali au cerut explicații executivului pentru această întârziere. Unul din motivele pentru prelungirea termenului de finalizare este diferendul dintre municipalitate și firma care câștigat și executat bazarul. Primăria Vaslui s-a judecat patru ani cu constructorul din cauza solicitării unei sume de bani pe o ofertă neconformă.

Proiectul ,,Amenajare platformă bazar și târg auto” trebuia finalizat încă din anul 2018. Valentin Dragomir, consilier PNL, a spus în ședința Consiliului Local (CL) Vaslui că legea permite sancționarea firmelor care de-a lungul timpului creează probleme în ceea ce privește execuția investițiilor.

„Nu poți să ai probleme o dată, de două ori, de trei ori și totuși să primești lucrări în comunitatea respectivă. Nu dau nume, dar mă refer la firma care a proiectat teatrul de vară și nu are autorizație ISU, firma care a proiectat piața Vidin și piața Traian care nu au autorizație ISU etc. Aceste firme trebuie depunctate, că după aia ne vom lungi cu diferite lucrări”, a spus Valentin Dragomir.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a cerut consilierilor locali să mai aibă puțină răbdare, pentru că sunt speranțe ca în luna iunie proiectul să fie pus în funcțiune. Edilul a spus că va prezenta și un istoric  al proiectului privind noul bazar.

„Noi (executivul) ne-am judecat patru ani de zile cu firma care a câștigat licitația și a executat bazarul. Care au fost motivele? Solicitarea firmei respective a unei sume de bani pe o ofertă neconformă și asupra căreia nu am cedat niciun pas și niciun leu. Poate acest lucru a fost o cauză care a dus la prelungirea termenului. Am reușit să îl aducem într-un stadiu destul de avansat și mai sunt câteva lucruri care sunt în definitivare pe zona de hale”, a spus Vasile Pavăl.

Ansamblul propus are două funcțiuni de bază: bazarul cu o suprafață de 11.454 metri pătrați (mp) și Târgul Auto cu 7.825 mp. Zona bazar cuprinde cinci hale cu spații de circulație tip culoar, o hală pentru tarabe, 56 tarabe, 4 hale pentru magazine, 64 celule magazin (23,50 mp), 7 celule magazin (18,70 mp), 8 celule magazin (9,00 mp), 4 magazine alimentare (40 mp), Pavilion administrativ, parcare cu 104 locuri pentru clienți. Zona Târgului Auto cuprinde o parcare cu 92 locuri pentru mașini mici și 18 locuri pentru mașini mari și spălătorie auto.

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*