Home » Local » Gambit Huși este partener la organizarea Turneului de șah Rotary Iași Copou pentru copii

Gambit Huși este partener la organizarea Turneului de șah Rotary Iași Copou pentru copii

Clubul Rotary Iași Copou organizează a treia ediție a Turneului de șah Rotary Iași Copou, competiție caritabilă dedicată copiilor, care va avea loc sâmbătă, 10 iunie, începând cu ora 10, în Palas Mall (zona Atrium).

La ediția din 2023 sunt disponibile 200 de locuri, dintre care 100 sunt rezervate pentru copii cu posibilități materiale reduse (cu prioritate din mediul rural) din cadrul cluburilor partenere (A.C.S. Pionii Regelui și A.C.S. Gambit Huși), care vor participa gratuit. Alte 100 de locuri sunt disponibile cu taxă pentru orice copil care dorește să participe la competiție.

Taxa este de 200 de lei/participant și acoperă costurile participării precum și o contribuție la fondul de burse dedicat copiilor din mediul rural cu posibilități materiale reduse. Fiecare participant va primi un premiu garantat care constă în produse personalizate cu însemnele turneului (rucsac, sticlă de aluminiu, șapcă, set piese șah) în valoare de peste 100 de lei, apă, o gustare și înghețată. Sunt puse în joc 36 de premii în bani în valoare totală de 7200 de lei, premiul I la fiecare dintre cele 12 categorii fiind de 300 de lei. Înscrierile au început sâmbătă, 29 aprilie și se fac doar online, aici: https://rotarycopou.ro/sah/

Turneul de șah Rotary Iași Copou își propune sprijinirea copiilor din mediul rural, care practică sportul minții, prin participarea la o competiție ce le va oferi oportunitatea să își dezvolte pasiunea pentru șah dar și să acumuleze o experiență de concurs valoroasă. De asemenea, evenimentul țintește să genereze un fond de burse de care să beneficieze cât mai mulți copii din mediul rural care au talent deosebit la șah dar posibilități materiale insuficiente pentru a practica sportul minții în condiții decente. La primele două ediții, desfășurate în 2021 și 2022, au participat 220 de copii care au primit premii în valoare de 10.000 de lei și s-a constituit un fond de burse în valoare de 60.000 de lei, de care au beneficiat peste 300 de copii din mediul rural, înscriși la cluburile Gambit Huși și Pionii Regelui Podu Iloaiei.

Pentru mulți dintre copiii din mediul rural, șahul este șansa la o viață mai bună. Cluburile Pionii Regelui Podu Iloaiei și Gambit Huși nu doar ajută copiii să practice șah, dar îi și motivează să aibă rezultate bune la școală. Le oferă oportunitatea de a juca șah și de a se perfecționa în acest sport dar îi și ajută să nu abandoneze studiile. Turneul de șah Rotary Iași Copou își propune să asigure un sprijin suplimentar pentru copiii din mediul rural pasionați de șah și să reducă abandonul școlar.

Turneul de șah Rotary Iași Copou este organizat de clubul Rotary Iași Copou, sub patronajul Federației Române de șah, în parteneriat cu Palas Iași și cluburile de șah Pionii Regelui Podu Iloaiei și Gambit Huși.

Mai multe informații despre proiect, precum și modul în care fiecare membru al comunității poate susține copiii din mediul rural pasionați de șah pot fi consultate aici: https://rotarycopou.ro/sah/.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*