Home » Business » Proiectul de reabilitare și modernizare a străzii Decebal din municipiul Vaslui este blocat!

Proiectul de reabilitare și modernizare a străzii Decebal din municipiul Vaslui este blocat!

Cauza pentru care obiectivul de investiții nu se derulează este un proces pe care autoritățile locale îl au cu firma care a câștigat licitația.

„Varianta Decebal prevăzută cu sume pe buget a fost câștigată la licitație de o firmă, cu care de un an și jumătate de judecăm. Și la această oră avem o hotărâre neclară, atacabilă și iată că o investiție care era prevăzută cu sume și trebuia să se deruleze nu o pot derula”, a precizat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Strada Decebal, actuala variantă de ocolitoare a municipiului Vaslui, va deveni una din principalele artere din interiorul orașului, după ce în zonă au fost construite mai multe obiective economice.

În cursul lunii iulie 2019, Primăria Vaslui a demarat proiectul care vizează asigurarea utilităților publice către noul bazar și târgul auto, lucrări care vor fi realizate plecând de la utilitățile învecinate de pe strada Decebal.

Bugetul total al proiectului „Reabilitare strada Decebal” se ridică la suma de 35.047.570 lei, cu TVA. Principalele lucrări propuse pentru reabilitarea străzii Decebal vizează asfaltarea carosabilului, montarea de borduri noi, lucrări pentru siguranţa circulaţiei, amenajare piste de biciclete pe tronsonul de trotuar pe partea Sălii Sporturilor, instalaţia de iluminat existentă va fi înlocuită şi se vor prevedea corpuri de iluminat cu LED, reţea canalizare pluvială pentru dirijarea apelor pluviale etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*