Home » Administratie » Dilema consilierilor locali: După demolarea cinematografului „Modern” ce construim în loc?!

Dilema consilierilor locali: După demolarea cinematografului „Modern” ce construim în loc?!

Consilierii locali își pun întrebarea ce obiectiv de interes public va fi construit în locul cinematografului „Modern” din municipiul Vaslui. Cum legislația în domeniu a fost modificată, astfel încât imobilele care nu mai pot fi reabilitate pot fi demolate, autoritățile locale vor hotărâ nouă destinație a terenului respectiv.

„L-am obținut cu greu cinematograful, iar o parte din colegi poate pe bună dreptate au fost împotrivă. Dar eu zic că va fi un câștig pentru Vaslui. Problema este ce vom face în locul clădirii care se degradează de pe o zi pe alta și trebuie demolată”, a spus Valentin Dragomir, consilier PNL.

În data de 14 septembrie 2022, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a semnat Protocolul de predare-primire între RADEF “RomâniaFilm” și municipiul Vaslui, având ca obiect sălile de spectacol cinematografic Modern și Independența.

Clădirile celor două cinematografe fac parte din patrimoniul imobiliar al municipiului Vaslui și se află într-o stare avansată de degradare. În ultimii ani, sălile s-au transformat în adevărate focare de infecţie și sunt adăpost pentru oamenii străzii.

Reamintim că la începutul anului 2016, proprietarii de la RADEF și-au dat acordul de principiu pentru un protocol de preluare a celor două cinematografe de către autoritățile locale.

Pentru parafarea protocolului, conducerea RADEF a solicitat Consiliul Local (CL) Vaslui să formuleze o hotărâre în acest sens. Însă, după adoptarea hotărârii de către CL Vaslui, documentul a primit un aviz negativ din partea celor de la RADEF.

Potrivit OG nr. 39/2005, cinematografele “Independența” și “Modern” din municipiul Vaslui se află în proprietatea privată a statului și în administrarea România – Film.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: