Home » Local » Forțele de Muncă Vaslui au parafat 328 de convenții de ucenicie! Finanțarea se ridică la peste 11 milioane de lei

Forțele de Muncă Vaslui au parafat 328 de convenții de ucenicie! Finanțarea se ridică la peste 11 milioane de lei

În perioada 2018 – 2022 Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui a încheiat 328 de convenții de ucenicie pentru 328 de ucenici. Meseriile solicitate pentru aceste programe de ucenicie au fost: “Confecţioner piese din piele şi înlocuitori” – 9 angajatori; “Cusător piese din înlocuitori” –7 angajatori; ”Ajutor bucătar” – 2 angajatori; “Femeie de serviciu” – 2 angajatori.

Cele 328 convenţii de ucenicieîncheiate în perioada 2018 – 2022 au fost finanţate din BAS cu suma de 1.208.536 lei şi prin proiecte europene cu suma de 10.677.682 lei.

Legea nr. 335 / 2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior are ca scop:

  1. a) asigurarea tranziţiei absolvenţilor de învăţământ superior de la sistemul de educaţie la piaţa muncii;
  2. b) consolidarea competenţelor şi abilităţilor profesionale pentru adaptarea la cerinţele practice şi exigenţele locului de muncă în vederea integrării în muncă;
  3. c) dobândirea de experienţă şi vechime în muncă;
  4. d) dobândirea de vechime în specialitate, după caz.

Durata perioadei de stagiu este de 6 luni, cu excepţia profesiilor pentru care există reglementări speciale.

„Stagiarii sunt beneficiarii Legii nr. 335/2013 sunt absolvenţii de învăţământ superior care au diplomă de licenţă sau echivalentă şi, la debutul în profesie, se angajează cu contract individual de muncă pe un post conform specializării absolvite. Efectuarea stagiului se realizează, în baza contractului de stagiu, anexă la contractul individual de muncă”, a spus Laura Toporăscu, purtător de cuvânt al AJOFM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*