Home » Local » Minivacanță cu surprize pe șosele! Șoferi la volan, deși aveau suspendat dreptul de a conduce vehicule

Minivacanță cu surprize pe șosele! Șoferi la volan, deși aveau suspendat dreptul de a conduce vehicule

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

Luni, 1 mai 2023, ora 17:45, polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 24A, în localitatea Floreni, orașul Murgeni, județul Vaslui, au depistat și oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 43 de ani, din comuna Zorleni, județul Vaslui.

Conducătorul autoturismului a prezentat un document, de tip permis de conducere, despre care a precizat că ar fi fost emis de autoritățile croate.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii bârlădeni au constatat că bărbatul nu figurează ca deținător de permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ”falsul material în înscrisuri oficiale” și ”uzul de fals”.

Marți, 2 mai 2023, ora 08:13, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Negrești au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier, fără victime, pe drumul județean DJ 248A, în localitatea Sofronești, comuna Todirești, județul Vaslui, în care a fost implicată o autoutilitară, înmatriculată în județul Neamț, condusă de un tânăr de 24 de ani, din județul Iași, și un utilaj agricol (tractor) care tracta o remorcă.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii negreșteni au constatat că remorca transportată este neînmatriculată.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Ieri, 3 mai 2023, ora 20:20, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 248A, în localitatea Siliștea, comuna Todirești, județul Vaslui, au depistat și oprit, în trafic, un autoturism înmatriculat în județul Iași, condus de către un bărbat de 50 de ani, din comuna Voinești, județul Iași.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Astăzi, 4 mai 2023, ora 09:45, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Negrești, au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier, fără victime, în localitatea Căzănești, orașul Negrești, județul Vaslui, în care a fost implicat un autoturism, înmatriculată în județul Vaslui, parcat pe un drum public și un utilaj agricol (tractor) care avea atașat un combinator, condus de către un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Negrești.

Întrucât șoferul utilajului agricol emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii negreșteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: