Home » Agricultura » Tot mai mulți iepuri de câmp! Fondurile de vânătoare din județul Vaslui au fost populate cu iepuri de reproducție din Bihor

Tot mai mulți iepuri de câmp! Fondurile de vânătoare din județul Vaslui au fost populate cu iepuri de reproducție din Bihor

Efectivele de iepuri de câmp din județul Vaslui sunt în creștere. În ultimii doi ani a fost un timp mai călduros și favorabil împerecherii și reproducerii iepurilor.

Reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vaslui au constatat că în anul trecut numărul de iepuri a crescut în toate fondurile de vânătoare.

Vasile Negru, directorul AJVPS Vaslui, a spus că în acest an au fost achiziționați 50 de iepuri de câmp reproducători din județul Bihor, prețul fiind de 135 de euro/exemplar.

„A crescut numărul iepurilor de câmp. În această perioadă iepurii sunt la prima fătare și sperăm ca în toamnă să avem același număr de iepuri de câmp ca în urmă cu 15 ani. Unde s-a populat cu iepuri în anul trecut nu au avut loc partide de vânătoare, pentru că este nevoie de refacerea efectivelor. Suprafețele semănate cu lucernă sunt mai mari în ultimii ani, iar iepurii au hrana necesară”, a spus Vasile Negru.

(Dănuț CIOBANU)

                     

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: