Home » Local » În cele 81 de apartamente ANL din municipiul Vaslui, trăiesc doar două familii de tineri care au vârsta până în 35 de ani

În cele 81 de apartamente ANL din municipiul Vaslui, trăiesc doar două familii de tineri care au vârsta până în 35 de ani

Cătălin Mîndru, viceprimarul municipiului Vaslui, a spus că tinerii reușesc să ajungă mult mai târziu să beneficieze de o locuință. Tocmai de aceea, autoritățile locale trebuie să fie riguroase atunci când încheie actele adiționale la contractele de chirie.

„Nu spun acest lucru că ar fi cineva vinovat, pentru că aceasta este legea. Așa se întâmplă lucrurile, din păcate, în societatea românească actuală. Tinerii reușesc să ajungă la momentul în care pot accede la o astfel de locuință mult mai târziu, spre 35 – 40 de ani. Statisticile ne spun că tinerii își întemeiază mai târziu o familie, tinerii dau naștere mai târziu copiilor și, astfel, tot ma târziu reușesc să facă un punctaj care să îi facă eligibili pentru astfel de locuințe”, a spus Cătălin Mîndru.

Consiliul Local Vaslui a aprobat o hotărâre privind cuantumul chiriilor pentru un număr de 81 de unităţi locative destinate închirierii, construite prin fonduri ANL.

Prin adresa înregistrată la Primăria Vaslui, Locativa Vaslui a înaintat documentaţia cuprinzând calculul chiriilor pentru cele 81 de unităţi locative aflate în administrare.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 1174/2021 privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 962/2001, modul de calcul al cuantumului chiriilor s-a modificat, ceea ce conduce la necesitatea actualizării valorii chiriilor pentru locuinţele construite prin fonduri ANL, aflate în administrarea municipiului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: