Home » Local » Prefectul Daniel Onofrei: Primăria Perieni a decis să reevalueze prețul terenului și să facă o nouă ofertă către cetățeni

Prefectul Daniel Onofrei: Primăria Perieni a decis să reevalueze prețul terenului și să facă o nouă ofertă către cetățeni

Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, a mers din nou la Perieni pentru a discuta  cu cele aproximativ 50 de familii cărora le-au expirat contractele de concesiune încheiate cu primăria din localitate pentru suprafețele de teren pe care și-au construit casele în urmă cu 25 de ani.

Încă de acum o săptămână oamenii au solicitat sprijinul Instituției Prefectului fiind nemulțumiți din cauza prețului solicitat de primărie, de 12 euro/ mp, în cazul în care nu mai încheie alte contracte de concesiune și decid să cumpere terenul pentru a deveni proprietari.

Reprezentanții Primăriei Perieni susțin că acest preț a reieșit în urma unei evaluări făcute de un evaluator autorizat. În urma discuțiilor purtate cu cetățenii săptămâna trecută, am analizat situația împreună cu specialiștii din cadrul Instituției Prefectului și am ajuns și noi la concluzia că nemulțumirile cetățenilor din Perieni sunt îndreptățite.

Este important de menționat că această situație nu este singulară în România. Mulți oameni au încheiat contracte de concesiune cu primăriile locale pentru a-și construi casele, însă după un anumit timp, aceste contracte expiră și proprietarii se confruntă cu dilema de a încheia un nou contract de concesiune sau de a cumpăra terenul pentru a deveni proprietari.

În cazul de față, prețul solicitat de Primăria Perieni a fost considerat prea mare de către locuitorii din zonă. Cu toate acestea, este important să se ia în considerare faptul că evaluarea terenului este o chestiune complexă și că prețul poate varia în funcție de mai mulți factori, precum amplasarea, accesibilitatea, infrastructura și alți factori care pot influența valoarea terenului.

Este îmbucurător faptul că Primăria Perieni a luat în considerare nemulțumirile cetățenilor și că a decis să reevalueze prețul terenului și să facă o nouă ofertă. Aceasta arată că dialogul și colaborarea între autorități și cetățeni pot duce la soluționarea problemelor într-un mod eficient și echitabil pentru toți cei implicați.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*